Kuracie kúsky pečené na kyslej kapuste
Pre niekoho zvláštna kombinácia, ale naozaj to ide do kopy a ja toto jedlo vrelo odporúčam. Ako prílohu k nemu môžte použiť zemiaky v akejkoľvek forme, pre milovníkov zeleninky, môžte pridať okrem kapusty akúkoľvek inú.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.10.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Kuracie stehná (alebo iné kúsky kuraťa)
- 800 g Kapusta kyslá
- 250 g Slanina (prerastená)
- 2 PL Maslo
- Korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravíme si plech: Vložíme doň papier na pečenie, naň poukladáme vedľa seba nakrájanú slaninku, na slaninku navrstvime kyslú kapustu. Maslo rozpustíme v kastróliku, primiešame korenie.
-
Krok 2.
Zmesou ponatierame kúsky kuraťa zo všetkých strán a uložíme na kapustu. Ak maslo ostane, môžme ním pokropit kapustu. Tak pripravené mäsko s kapustou zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov jednu hodinu.
-
Krok 3.
Potom plech vyberieme, alobal odstránime a ešte dopečieme 10 minút do zlatista. Príloha.... Akokoľvek upravené zemiaky, pripadne i ryža, alebo ako v mojom prípade zeleninové hranolky