Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie kúsky pečené na kyslej kapuste

Pre niekoho zvláštna kombinácia, ale naozaj to ide do kopy a ja toto jedlo vrelo odporúčam. Ako prílohu k nemu môžte použiť zemiaky v akejkoľvek forme, pre milovníkov zeleninky, môžte pridať okrem kapusty akúkoľvek inú.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.10.19

4.67 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Pripravíme si plech: Vložíme doň papier na pečenie, naň poukladáme vedľa seba nakrájanú slaninku, na slaninku navrstvime kyslú kapustu. Maslo rozpustíme v kastróliku, primiešame korenie.

  2. Krok 2.

    Zmesou ponatierame kúsky kuraťa zo všetkých strán a uložíme na kapustu. Ak maslo ostane, môžme ním pokropit kapustu. Tak pripravené mäsko s kapustou zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov jednu hodinu.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Výborná Karfiolová polievka
Plnená omeleta
Brokolicová polievka