4.67 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 PL Ocot
- 2 ČL Rasca
- 1 Kg Múka hladká
- 6 dl Pitná voda (vlažná)
- 4 KS Zemiaky
- 2 ČL Soľ
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do veľkej misy dáme múku, soľ, droždie a rascu. Pridáme na jemno postrúhané zemiaky, vodu a ocot, vymiesime cesto a necháme 10 minút postáť.Potom prehnetieme na doske a necháme znova odstáť pol hodinu.
-
Krok 2.
Cesto rozdelíme na dve časti. prehnetieme a vytvarujeme bochníky, preložíme na plech a necháme 20 minút odstáť. Pečieme 10 minút na 250° a potom pol hodinu na 180°. Chlebík potierame slanou vodou aby bol mäkký. Prvé potretie začíname pred pečením, počas neho aspoň 3x a na konci.