Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Domáci zemiakový chlebík

.

Kuchár/ka: Janula Szabó
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 30.09.19

4.67 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 10
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Do veľkej misy dáme múku, soľ, droždie a rascu. Pridáme na jemno postrúhané zemiaky, vodu a ocot, vymiesime cesto a necháme 10 minút postáť.Potom prehnetieme na doske a necháme znova odstáť pol hodinu.

  2. Krok 2.

    Cesto rozdelíme na dve časti. prehnetieme a vytvarujeme bochníky, preložíme na plech a necháme 20 minút odstáť. Pečieme 10 minút na 250° a potom pol hodinu na 180°. Chlebík potierame slanou vodou aby bol mäkký. Prvé potretie začíname pred pečením, počas neho aspoň 3x a na konci.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Černohorský rezeň, zemiakové pyré
Malinová torta s jahodami
Grilované morčacie prsia na karí s cuketou