Prajeme dobrú chuť :)

Cícerová kaša s miniklobáskami

Mamko, venku to tak voní, že by mi to utrhlo nos... co to zase kuchtíš dobrýho?-- šmejdí můj mužský po kuchyni a potahuje frňákem. A to jsem jen osmažila cibulku..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.09.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cícer cez noc namočíme do vody. Ráno zlejeme, prepláchneme, opäť zlejeme a zalejeme znovu vodou. Pozor, nesolíme !!! Varíme domäkka, prípadne zbierame penu. Keď je cícer mäkký pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľku varíme.

  2. Krok 2.

    Potom všetko rozmixujeme tyčovým mixérom (ja si hrsť nerozmixované cíceru skrývam stranou a pridávam do kaše pri servírovaní, len tak pre oko :-)). Prilejeme smotanu, pridáme Podravku, majoránku a cibuľku, podľa chuti dosolíme a necháme ešte asi 10 minutiek prehriať.

  3. Krok 3.

    Podávame s obľúbenou (napríklad grilovanou) klobáskou



Mäsko na lesných hríboch s hráškom a tarhoňa
Karfiol pečený v rúre
Zemiakové placky plnené Hermelínom