Cícerová kaša s miniklobáskami
Mamko, venku to tak voní, že by mi to utrhlo nos... co to zase kuchtíš dobrýho?-- šmejdí můj mužský po kuchyni a potahuje frňákem. A to jsem jen osmažila cibulku..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.09.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Cícer
- 100 ml Smotana na šľahanie
- 1 PL Majoránka
- 2 strúčik Cesnak (prelisovať)
-   Soľ
- 1 KS Cibuľa (nadrobno, orestovať)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cícer cez noc namočíme do vody. Ráno zlejeme, prepláchneme, opäť zlejeme a zalejeme znovu vodou. Pozor, nesolíme !!! Varíme domäkka, prípadne zbierame penu. Keď je cícer mäkký pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľku varíme.
-
Krok 2.
Potom všetko rozmixujeme tyčovým mixérom (ja si hrsť nerozmixované cíceru skrývam stranou a pridávam do kaše pri servírovaní, len tak pre oko :-)). Prilejeme smotanu, pridáme Podravku, majoránku a cibuľku, podľa chuti dosolíme a necháme ešte asi 10 minutiek prehriať.