Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli

Panenka z diviny /hovädziny /, plnená sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.09.19

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Do mäsa urobíme otvor ostrým nožom, naplníme sušenými slivkami, môžme dobre potlačiť, koľko sa zmestí. Potrieme soľou, korením a na oleji opečieme zo všetkých strán. Vyberieme na tanier.

  2. Krok 2.

    Do výpeku pridáme pokrájanú šalotku, krátko orestujeme. Mäso vrátime späť, pridáme odkôstkovane a pokrájané slivky, podlejeme približne 3 dcl vinka a prikryté dusíme asi 50 minút, kým je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame vínom. Potom mäso znovu vyberieme, zabalíme do ALU fólie a uložíme do tepla.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Vajíčková nátierka so zelerom
Krémová tekvicová polievka hokkaido
Domáci púpavový med