Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli
Panenka z diviny /hovädziny /, plnená sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.09.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Bravčová panenka (zbavená blán)
- 5-6 KS Slivka (čerstvé)
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 1 fľaša Červené víno (suché)
- pár PL Lekvár (slivkový)
- Korenie (podľa chuti)
- 2 KS Bobkový list
- 4 PL Olej
- 1 plátok Maslo
- 2-3 ČL Cukor kryštálový (alebo kocka horkej čokolády)
- pár kvapiek Citrónová šťava (nemusí byť )
- 100 g Sušené slivky (cca)
- Čili paprika
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do mäsa urobíme otvor ostrým nožom, naplníme sušenými slivkami, môžme dobre potlačiť, koľko sa zmestí. Potrieme soľou, korením a na oleji opečieme zo všetkých strán. Vyberieme na tanier.
-
Krok 2.
Do výpeku pridáme pokrájanú šalotku, krátko orestujeme. Mäso vrátime späť, pridáme odkôstkovane a pokrájané slivky, podlejeme približne 3 dcl vinka a prikryté dusíme asi 50 minút, kým je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame vínom. Potom mäso znovu vyberieme, zabalíme do ALU fólie a uložíme do tepla.