Prajeme dobrú chuť :)

Katov meč - Bravčové na zemiakoch

Keď sa človek potrebuje zohriať, dá si horúci čaj, či za kalíštek....no ak sa chcete zohriať poriadne, doporučujem toto nenáročné a celkom rýchlo pripravené jedlo. Upozorňujem však....chuťové poháriky dostanú riadne zabrať a v žiadnom prípade, nenúkajte toto jedlo deťom. Kto má však rád štipľavé, pikantné....ten si príde na svoje.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.09.19

4.9 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o 100€

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäsko nakrájame na rezance, hrubé asi pol cm, pridáme omáčku, štipku soli a dobre premiešame. Necháme v chlade najlepšie cez noc.

  2. Krok 2.

    Na pikantnost použijeme chilli, feferónky, baranie rohy, aspoň päť kúskov spolu, prekrojíme na štvrtky, baranie rohy na kolieska. Mäso restujeme z ľahká na pár lyžiciach oleja, vyberieme na tanier.

  3. Krok 3.

    Do výpeku pridáme cibuľu, uhorky, tiež orestujeme, vrátime späť mäsko a dusíme. Podľa potreby podlejeme malým množstvom vody. Dusíme 20 minút, potom pridáme papriku, paradajky a feferónky, premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme.

  4. Krok 4.

    Podávame so zemiakmi, alebo s čerstvým chlebíkom



Bravčové soté po temešvársky
Cestoviny so syrovou omáčkou, šampiňóny a kukurica - super rýchlovka
Slané palacinky