Katov meč - Bravčové na zemiakoch
Keď sa človek potrebuje zohriať, dá si horúci čaj, či za kalíštek....no ak sa chcete zohriať poriadne, doporučujem toto nenáročné a celkom rýchlo pripravené jedlo. Upozorňujem však....chuťové poháriky dostanú riadne zabrať a v žiadnom prípade, nenúkajte toto jedlo deťom. Kto má však rád štipľavé, pikantné....ten si príde na svoje.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.09.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 400 g Bravčové mäso (chudé, stehno alebo karé)
- 3 PL Worcestrová omáčka
- štipka Soľ
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Uhorky nakládané (nadrobno)
- 1 KS Paprika zelená (na pásiky)
- 1-2 KS Paradajka (na mesiačiky)
- 1-2 KS Feferón (podľa chuti)
- 1-2 KS Baraní chrbát (podľa chuti)
- Čili paprika (podľa chuti)
- 600 g Zemiaky
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsko nakrájame na rezance, hrubé asi pol cm, pridáme omáčku, štipku soli a dobre premiešame. Necháme v chlade najlepšie cez noc.
-
Krok 2.
Na pikantnost použijeme chilli, feferónky, baranie rohy, aspoň päť kúskov spolu, prekrojíme na štvrtky, baranie rohy na kolieska. Mäso restujeme z ľahká na pár lyžiciach oleja, vyberieme na tanier.