Prajeme dobrú chuť :)

Znojemské bravčové plátky

Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.09.19

4.54 / 5 (121 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.

  2. Krok 2.

    Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso. Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.

  3. Krok 3.

    Potom mäso vyberieme, do omáčky pridáme sterilizované uhorky a zahustíme zátrepkou z trochy vody a hladkej múky. Necháme ešte asi 10 minút prevariť, dochutíme, vrátime späť mäso a necháme prehriať.

  4. Krok 4.

    Podávame s ryžou



Tuniakove špagety
Kuracie rezne na prírodno s hubovou omáčkou
Letné melónovo - jahodové Bowle