Znojemské bravčové plátky
Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.09.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčové mäso (stehno, pliecko alebo krkovička, na plátky)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 100 g Údená slanina (bez kože, na kocky)
- 600 ml Vývar
- Bravčová masť
- Pitná voda
- 4 KS Uhorky nakládané (väčšie, na plátky)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Sójová omáčka (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.
-
Krok 2.
Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso. Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.