Kuracie rizoto so zeleninou a restovanou pečienkou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.09.19
4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 400 g Ryža guľatá (v suchom stave, klasicky uvariť)
- 600 g Kuracie mäso (nadrobno pokrájať)
- 300 g Kuracia pečienka (na väčšie kocky)
- 1 KS Cibuľa (väčšia, nadrobno)
- 3 KS Mrkva (na polkolieska)
-   Sójová omáčka (podľa chuti)
-   Červená paprika sladká (ja dala zaúdenú, podľa chuti)
- 1/2 ČL Kurkuma
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 2 kocka Bujón slepačí
- Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Fazuľky uvaríme v osolenej vode do polomäkka, ihneď schladíme v ľadovej vode a prekrojíme. Mrkvu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme mäso a zarestujeme.
-
Krok 2.
Potom prisypeme mletú papriku, orestujeme, prilejeme vodu, pridáme sojovku, bujón a mletú kurkumu, zakryjeme pokrievkou a necháme zľahka prebublávať. Dochutíme soľou a korením a vlejeme do misy na uvarenú ryžu, premiešame a zaklopíme.