Prajeme dobrú chuť :)

Hovädzie v paradajkovej omáčke

V jednom wellness zariadení sa mi dostalo pocty si vychutnať toto jedlo a podarilo sa mi ho pripraviť aj doma :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.09.19

4.32 / 5 (37 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso umyjeme, vložíme do hrnca s vodou tak aby bolo zaliate, pridáme soľ, korenie, očistenú cibuľu rozkrojenú na polovice varíme kým mäso nezmekne. V tlakovom hrnci je hotové cca za hodinu. Klasicky ho varíme asi 2 a pol hodiny - záleží od mäsa. Mäso aj z vývarom necháme kúsok vychladnúť ... ide o ten vývar ale mäso nechceme aby vyschlo :)

  2. Krok 2.

    Cibuľku si nakrájame nadrobno a spražíme ju do zlatista. Pridáme pretlak, premiešame a asi 1 liter vývaru, keď sa zohreje tak ho rozmixujeme tak aby nebolo cítiť cibuľku. Teraz už len pridáme bobkový list, peper a necháme zovrieť. Zahustíme (múka + studená voda) a dochtíme soľou a cukrom. pred dovarením nezabudnite vybrať bobkový list :)

  3. Krok 3.

    Ak je omáčka hustá tak ju zriedime vývarom. Ja som nakoniec vrátil do omáčky aj mäso nakrájané na plátky.

  4. Krok 4.

    Podávame so zemiakovým pyré alebo knedlíkom. Dobrú chuť :)



Jednoduchý bravčový guláš
Zapekané cestoviny s údenou krkovičkou a brokolicou - Šunkafleky.
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou