Hovädzie v paradajkovej omáčke
V jednom wellness zariadení sa mi dostalo pocty si vychutnať toto jedlo a podarilo sa mi ho pripraviť aj doma :).
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.09.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzie zadné
- 1 KS Cibuľa
- 3   Bobkový list
- 6 KS Čierne korenie (guličiek)
-   Soľ (podľa chuti)
- 1 l Hovädzí vývar
- 2 KS Paradajkový pretlak (500ml)
- 2 PL Múka hladká
- 4 KS Bobkový list
- 3 KS Čierne korenie (guličky)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Cukor kryštálový (podľa chuti)
- 1 KS Cibuľa
- kúsok   Olej
Paradajková omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso umyjeme, vložíme do hrnca s vodou tak aby bolo zaliate, pridáme soľ, korenie, očistenú cibuľu rozkrojenú na polovice varíme kým mäso nezmekne. V tlakovom hrnci je hotové cca za hodinu. Klasicky ho varíme asi 2 a pol hodiny - záleží od mäsa. Mäso aj z vývarom necháme kúsok vychladnúť ... ide o ten vývar ale mäso nechceme aby vyschlo :)
-
Krok 2.
Cibuľku si nakrájame nadrobno a spražíme ju do zlatista. Pridáme pretlak, premiešame a asi 1 liter vývaru, keď sa zohreje tak ho rozmixujeme tak aby nebolo cítiť cibuľku. Teraz už len pridáme bobkový list, peper a necháme zovrieť. Zahustíme (múka + studená voda) a dochtíme soľou a cukrom. pred dovarením nezabudnite vybrať bobkový list :)