Bravčové na zelenine s cestovinou
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.08.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Bravčové mäso
- 3 KS Mrkva
- 200 g Hrášok (aj mrazený)
- 2 KS Cibuľa
- Soľ (podľa chuti)
- 1 PL Červená paprika sladká (cca, podľa chuti)
- 1 balenie Cestoviny (obľúbené)
- Olej (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Nadrobno nasekanú cibuľu si opražíme na kúsku oleja a pridáme na kocky narezané mäso, soľ, korenie. Ja som použil karé bez kosti, no nie je to podmienka. Sprudka opražíme mäso nech sa zatiahne a necháme ho stiahnuť.
-
Krok 2.
Ďalej podlejeme vodou, pridáme na menšie kocky nakrájanú mrkvu a necháme variť prikryté asi polhodinku. Pridáme hrášok, vody koľko treba (ja som dal asi liter) a sladkú papriku mletú. Necháme prevariť. Pred koncom si omáčku zahustíme ... ja som použil hladkú múku a vodu (asi 2PL múky + 1,5dl studenej vody)