Prajeme dobrú chuť :)

Kurací perkelt s haluškami

Vynikajúci kurací perkelt, známy tiež ako paprikáš :).

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.08.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:Na omáčku

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na oleji do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Opečieme , podlejeme vodou a necháme dusiť cca pol hodinku. Potom pridáme prevarenú vodu do trištvrte hrnca.

  2. Krok 2.

    Pripravíme si zátrepku zo smotany, múky a červenej papriky. Za stáleho miešania vlejeme ku mäsu. Necháme prevrieť 10-15 minút a vypneme plameň.

  3. Krok 3.

    HALUŠKY: Do Misy dáme múky, vajcia, vlažnú vodu a soľ. Všetko poriadne premiešame.

  4. Krok 4.

    Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou a keď vrie, hádžeme do nej halušky cez haluškovač, občas premiešame. Varíme cca 10 minút. Premiešavame aby sa neprilepili. nakoniec ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a hotovo.



Omeleta plnená špenátom
Bravčové pečené so sviečkovou omáčkou
Domáci púpavový med