Kurací perkelt s haluškami
Vynikajúci kurací perkelt, známy tiež ako paprikáš :).
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.08.19
4.86 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:Na omáčku
- 3 KS Kuracie prsia
- 4 PL Červená paprika sladká
- 1 KS Cibuľa
- 250 ml Smotana na varenie
- 3 PL Múka polohrubá
- štipka Soľ
- štipka Čierne korenie mleté
- 150 g Múka hladká
- 150 g Múka polohrubá
- 2 KS Vajce slepačie
- 200 ml Pitná voda (vlažná)
- 1 ČL Soľ
Halušky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na oleji do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Opečieme , podlejeme vodou a necháme dusiť cca pol hodinku. Potom pridáme prevarenú vodu do trištvrte hrnca.
-
Krok 2.
Pripravíme si zátrepku zo smotany, múky a červenej papriky. Za stáleho miešania vlejeme ku mäsu. Necháme prevrieť 10-15 minút a vypneme plameň.