4.63 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Janula Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 KS Kuracie prsia
- 1 Kg Kapusta kyslá
- 2 PL Červená paprika sladká
- 1 KS Cibuľa
- 250 ml Kyslá smotana
- 1 PL Múka hladká (kopcovitá)
- KS Knedlík (ja robím domácu, ale môže byť aj kupovaná)
- 2 PL Olej slnečnicový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu nakrájame na jemno a opečieme na oleji do zlatista. Mäsko nakrájame na kocky, kapustu tiež pokrájame aby nebola dlhá.
-
Krok 2.
Ku cibuli pridáme mäso a opečieme, kým sa nezatiahne, okoreníme, pridáme papriku a nakoniec vložíme kapustu. Prmiešame poriadne a podlejeme horúcou vodou. Vody dáme podľa toho ako má kto rád, my máme radšej viac šťavy.
-
Krok 3.
Dusíme cca 40 minút na miernom ohni. Pripravíme si zátrepku zo smotany, mlieka a múky. Za stáleho miešania vlejeme do segedínu. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a máme hotovo.