Bravčové kocky na cibuľke s cuketou a cuketové halušky
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.08.19
4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Iveta Lapinová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Bravčové stehno
- 1 KS Cuketa
- 1 KS Cibuľa (stredná)
- Soľ (podľa chuti)
- 3 PL Olej (podľa chuti)
- 2 KS Cuketa (mladé)
- 1 dl Pitná voda
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 KS Vajce
- podľa potreby Múka hladká
Cuketové halušky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso pokrájame na kocky, cibuľku na drobno a cuketu na malé kockočky. Na oleji orestujeme cibuľku a pridáme mäsko. Pridáme soľ, korenie a papriku, orestujeme a asi 45 minút dusíme, najskôr vo vlastnej šťave a potom podľa potreby pridané vodu.
-
Krok 2.
Keď je mäso mäkké, pridáme cuketu a krátko spolu podusíme. Ak treba, zahustíme troškou múky.