Srnčí guláš s domácou knedľou
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.08.19
4.58 / 5 (12 hodnotení)
Príprava: 110 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Peca
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Srnčie mäso
- 100 Údená slanina
- 2-3 KS Cibuľa
- 1 PL Červená paprika sladká (mletá)
- 2-3 PL Paradajkový pretlak
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 2 KS Borievka obyčajná (sušená)
- 2 dl Červené víno
- 150 g Šampiňóny
- 1 KS Rozmarín (stonka)
- 1 KS Citrón
-   Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso očistíme (ak je treba) a nakrájame na kocky
-
Krok 2.
Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme na kúsku oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme asi 10 minút. Na to vmiešame mäso, opečieme, poprášime mletou červenou paprikou a premiešame.