Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové mleté mäso
- 150 KS Ryža
- štipka Soľ
- štipka Čierne korenie mleté
- 1 KS Cibuľa
- 80 g Múka hladká
- 100 ml Olej slnečnicový
- 3 KS Bobkový list
- 1 ČL Škorica (mletá)
- štipka Čierne korenie
- 100 g Paradajkový pretlak
- 800-1000 ml Zeleninový vývar
- štipka Cukor kryštálový
- 4 KS Paprika biela (široká macatáNajskôr v osolenej vode uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť a primiešame k mletému mäsu. Pridáme najemno posekanú cibuľu, vajce, osolíme a dochutíme korením. Touto zmesou naplníme papriky a zo zvyšku narobíme guľky.)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Najskôr v osolenej vode uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť a primiešame k mletému mäsu. Pridáme najemno posekanú cibuľu, vajce, osolíme a dochutíme korením. Touto zmesou naplníme papriky a zo zvyšku narobíme guľky.
-
Krok 2.
2.Z oleja a múky urobíme svetlú zásmažku a zalejeme ju studeným vývarom.
-
Krok 3.
3.ridáme pretlak, koreniny a za neustáleho prešľahávania metličkou privedieme k varu.eď omáčka začne vrieť, povkladáme do nej papriky a guľky. Teraz už varíme na najmenšom ohni a omáčku necháme zakrytú pomalinky asi hodinu prebublávať.
-
Krok 4.
4.Hotovú omáčku dochutíme cukrom, prípadne osolíme. Plnenú papriku podávame s varenými zemiakmi, alebo s knedľou.