Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Zemiaky
- 180 g Múka polohrubá
- 500 g Kapusta kyslá
- 300 g Údená slanina
- 1 KS Cibuľa
- štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Zemiaky olúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme soľ,múku a vymiešame na cesto.
-
Krok 2.
2.Do hrnca dáme vrieť vodu,osolíme ju a keď vrie začneme hádzať cez sito halušky..Varechou zamiešame aby sa halušky nepolepili, zmiernime oheň a varíme kým nevyplávajú.
-
Krok 3.
3. Uvarené halušky vyberieme sitom a prepláchneme studenou vodou.
-
Krok 4.
4.Na panvicu dáme na drobno nakrájanú cibuľu so slaninkou. Po chvíli pridáme scedenú kyslú kapustu a dusíme asi 15 minút.
-
Krok 5.
5.Nakoniec kapusru zmiešame s haluškami a dochutíme soľou a korením.