Prajeme dobrú chuť :)

Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi

K obľúbeným nedeľným obedom patrí určite pečené kura, alebo kuracie kúsky.... Nie je naozaj nič jednoduchšie a keby som piekla kuracinu aj každý týždeň, vždy môže vyzerať inak, pretože prílohy k nej sa dajú kombinovať naozaj akékoľvek.... Dnes to boli jednoducho pečené kuracie stehná, opekané mini krumpliky a zeleninový, teplý šalát...

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.08.19

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie stehná umyjeme, okoreníme korením na hydinu a poukladáme do pekáča, priložíme očistené a na polovice rozkrojené šalotky, na každé stehno položíme tenký plátok mala a podlejeme malým množstvom vody a dáme piecť na 180 stupňov.

  2. Krok 2.

    Stehná môžme počas pečenia otočiť, polievať výpekom, pripadne doliat ešte vodu. Mäsko je hotové, keď je upečené do zlatista, s chrumkavou kôrkou, čo trvá približne 1 až 1 a pol hodiny.

  3. Krok 3.

    Zeleninu dáme predvariť, ale iba na krátko, opláchneme studenou vodou, čím si zelenina zachová svoju peknú farbu a potom ju jemne opražíme na kúsku masla.

  4. Krok 4.

    Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, osolíme a rýchlo opečieme na troške oleja. Ale ako som už spomenula, príloha môže byť rôznorodá, každý si môže urobiť čo má rád... Varené zemiaky, ryžu, tarhoňu atď.



Domáci Pribinačik
Tortellini so syrovo-špenátovou omáčkou.
Obrátené rezne s pyré