Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi
K obľúbeným nedeľným obedom patrí určite pečené kura, alebo kuracie kúsky.... Nie je naozaj nič jednoduchšie a keby som piekla kuracinu aj každý týždeň, vždy môže vyzerať inak, pretože prílohy k nej sa dajú kombinovať naozaj akékoľvek.... Dnes to boli jednoducho pečené kuracie stehná, opekané mini krumpliky a zeleninový, teplý šalát...
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.08.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Kuracie stehná (kus/porcia)
- 2-3 KS Cibuľa šalotka
- 1 balenie Korenie (na pečené kura)
-   Maslo
- Pitná voda
-   Zemiaky (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie stehná umyjeme, okoreníme korením na hydinu a poukladáme do pekáča, priložíme očistené a na polovice rozkrojené šalotky, na každé stehno položíme tenký plátok mala a podlejeme malým množstvom vody a dáme piecť na 180 stupňov.
-
Krok 2.
Stehná môžme počas pečenia otočiť, polievať výpekom, pripadne doliat ešte vodu. Mäsko je hotové, keď je upečené do zlatista, s chrumkavou kôrkou, čo trvá približne 1 až 1 a pol hodiny.