Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi

K obľúbeným nedeľným obedom patrí určite pečené kura, alebo kuracie kúsky.... Nie je naozaj nič jednoduchšie a keby som piekla kuracinu aj každý týždeň, vždy môže vyzerať inak, pretože prílohy k nej sa dajú kombinovať naozaj akékoľvek.... Dnes to boli jednoducho pečené kuracie stehná, opekané mini krumpliky a zeleninový, teplý šalát...

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.08.19

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie stehná umyjeme, okoreníme korením na hydinu a poukladáme do pekáča, priložíme očistené a na polovice rozkrojené šalotky, na každé stehno položíme tenký plátok mala a podlejeme malým množstvom vody a dáme piecť na 180 stupňov.

  2. Krok 2.

    Stehná môžme počas pečenia otočiť, polievať výpekom, pripadne doliat ešte vodu. Mäsko je hotové, keď je upečené do zlatista, s chrumkavou kôrkou, čo trvá približne 1 až 1 a pol hodiny.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Šalátová polievka s vajíčkom
Zemiaky na paprike s domácou klobásou
Bravčové závitky so slaninou a ryžou