Cuketa plnená mletým mäsom
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.08.19
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Cuketa
- 500 g Mleté mäso (bravčové)
- 1 plechovka Paradajkový pretlak
- 2 ČL Oregáno
- štipka Soľ
- 3 strúčik Cesnak
- PL Olej olivový
- 250 g Eidam tehla
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1. Cuketu umyjeme, prerežeme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme jadierka.
-
Krok 2.
2. Mäso si opražíme na oleji, kým sa zatiahne, pridáme oregáno,cesnak, pretlak, koreniny a necháme dusiť 10 minút. Občas premiešame.
-
Krok 3.
3. Cuketu lyžičkou naplníme touto zmesou a naukladáme na plech, na papier na pečenie. Posypeme syrom. Pečieme na teplote 200° cca 30 minút. Syr musí byť do zlatista.