Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčové karé
- 3 KS Mrkva (väčšie)
- 1 KS Petržlen
- Zeler (kúsok)
- KS Kaleráb
- 3 KS Bobkový list
- Čierne korenie
- Soľ
- Čierne korenie mleté
- 250 ml Smotana na šľahanie
- Citrónová šťava (z polovice citróna)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Umyté a osušené mäso opečieme na oleji zo všetkých strán. Pridáme nakrájanú cibuľu, orestujeme a mäso vyberieme.
-
Krok 2.
2.Pridáme nakrájanú zeleniu, koreniny a poriadne orestujeme.
-
Krok 3.
3.Mäso osolíme, okoreníme a pridáme do hrnca k zelenine.
-
Krok 4.
4. Prilejeme vodu aby bolo mäso do 3/4 ponorené a môžeme dať 1dcl bieleho vína ak máme.
-
Krok 5.
5. Necháme dusiť a keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Vyberieme aj bobkové listy a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom mimo horáku.
-
Krok 6.
6.Dáme na späť na horák a vlejeme smotanu. Dochutíme citrónom a soľou.