Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky
- 250 g Múka hrubá
- 1 KS Vajce slepačie
- Soľ (podľa potreby)
- 500 g Údené mäso (môže byť rolka)
- Olej slnečnicový (podľa potreby)
- 1 Kg Kapusta kyslá
- 1 ČL Červená paprika sladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.1kg zemiakov uvaríme v supke a potrieme na jemnom struhadle, pridáme 250g hrubej múky , 1 vajce , soľ a vypracujeme cesto .
-
Krok 2.
2.Vyvalkame na 5 mm a nakrajame na štvorce 5x5 cm. Udene mäso uvarime deň vopred a nakrajame na kocky alebo pomelieme
-
Krok 3.
3.Na oleji oprazime slaninu , pridáme 1kg kyslej kapusty, mletu červenú papriku, a udusime do mäkka.
-
Krok 4.
4.Stvorceky naplnime masom, spravime z nich gulicky a vložíme do vriacej osolenej vody a varíme cca 15 minut.