Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.07.19

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 4
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1.1kg zemiakov uvaríme v supke a potrieme na jemnom struhadle, pridáme 250g hrubej múky , 1 vajce , soľ a vypracujeme cesto .

  2. Krok 2.

    2.Vyvalkame na 5 mm a nakrajame na štvorce 5x5 cm. Udene mäso uvarime deň vopred a nakrajame na kocky alebo pomelieme

  3. Krok 3.

    3.Na oleji oprazime slaninu , pridáme 1kg kyslej kapusty, mletu červenú papriku, a udusime do mäkka.

  4. Krok 4.

    4.Stvorceky naplnime masom, spravime z nich gulicky a vložíme do vriacej osolenej vody a varíme cca 15 minut.



Granadir
Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
Kuracie závitky so syrom a šunkou