Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.07.19
5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 4
Zdroj: Janula Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky
- 250 g Múka hrubá
- 1 KS Vajce slepačie
- Soľ (podľa potreby)
- 500 g Údené mäso (môže byť rolka)
- Olej slnečnicový (podľa potreby)
- 1 Kg Kapusta kyslá
- 1 ČL Červená paprika sladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.1kg zemiakov uvaríme v supke a potrieme na jemnom struhadle, pridáme 250g hrubej múky , 1 vajce , soľ a vypracujeme cesto .
-
Krok 2.
2.Vyvalkame na 5 mm a nakrajame na štvorce 5x5 cm. Udene mäso uvarime deň vopred a nakrajame na kocky alebo pomelieme