Prajeme dobrú chuť :)

Výborný recept na Španielske vtáčiky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 24.07.19

4.75 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Plátky mäsa vyklepeme tĺčikom na mäso, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou. Naň položíme plátok slaniny a naň 1/4 vajca, 1/4 párku a polovičku uhorky, pásik kápie a pevne zvinieme. Môžeme spevniť špáradlom, alebo previazat niťou....

  2. Krok 2.

    Takto upravené roládky opečieme na oleji zo všetkých strán, vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, orestujeme ju a vložíme k nej mäsové roládky, podlejeme a dusíme približne 50 minút.

  3. Krok 3.

    Občas premiešame a podla potreby podlejeme vodou. Pred dokončením rolády vyberieme, omáčku zahustíme 2 čl hladkej múky, omáčku ešte pár minút povaríme, vložíme späť roládky.

  4. Krok 4.

    Podávame s ryžou a rôzne upravenou zeleninou, či so zeleninovým šalátom



Veľkonočná varená šunka
Šťavnatá živánska
Kuracie prsia plnené šunkou a bryndzou