Výborný recept na Španielske vtáčiky
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 24.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 plátok Hovädzia roštenka
- 1 KS Vajce (na tvrdo)
- 1 KS Párky
- 2 KS Zavárané uhorky
- 4 plátok Údená slanina
- 1 KS Cibuľa
- 4 PL Olej
-   Horčica (podľa chuti)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Plátky mäsa vyklepeme tĺčikom na mäso, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou. Naň položíme plátok slaniny a naň 1/4 vajca, 1/4 párku a polovičku uhorky, pásik kápie a pevne zvinieme. Môžeme spevniť špáradlom, alebo previazat niťou....
-
Krok 2.
Takto upravené roládky opečieme na oleji zo všetkých strán, vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, orestujeme ju a vložíme k nej mäsové roládky, podlejeme a dusíme približne 50 minút.
-
Krok 3.
Občas premiešame a podla potreby podlejeme vodou. Pred dokončením rolády vyberieme, omáčku zahustíme 2 čl hladkej múky, omáčku ešte pár minút povaríme, vložíme späť roládky.
-
Krok 4.
Podávame s ryžou a rôzne upravenou zeleninou, či so zeleninovým šalátom