Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové kocky na hrášku s tarhoňou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.07.19

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľku pokrájame nadrobno a restujeme na masti. Pliecko pokrájame na kocky a pridáme k testovanej cibuľke, pridané soľ, korenie, mletú papriku a rascu. Restujeme spolu s cibuľkou, prikryjeme a pomaly dusíme. Mäsko si pustí vlastnú šťavu, tak ho dusíme, kým šťava nevyvrie, potom môžme ešte podliat vodou a dusíme do mäkka.

  2. Krok 2.

    Potom prisypeme hrášok a necháme prejsť varom. Ak chceme omáčku zahustit, môžme 1 PL hladkej múky rozmiesat v troške vody a priliat do omáčky a povaríme.

  3. Krok 3.

    Podávame s tarhoňou, ktorú si pripravíme nasledovne.... V hrnci si zohrejeme olej, tarhoňu na ňom mierne opečieme, osolíme a zalejeme vodou,v pomerne 1 pohár tarhone, 2 poháre vody. Takto zaliatu tarhoňu dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Pečieme pokým tarhoňa vodu takmer nasaje. Ale nie celkom. Potom pridáme plátok masla, jemne premiešame a zakryjeme ešte na desať minút pokrievkou. Už nevaríme, nepečieme



Bravčová panenka v schwardzvalskej šunke
Jelení guláš s knedlíkom
Špenátový prívarok