Bravčové kocky na hrášku s tarhoňou
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Bravčové pliecko
- 1 KS Cibuľa (veľká)
- 1 PL Bravčová masť
- 300 g Hrášok mrazený
-   Soľ (podľa chuti)
-   Rasca (podľa chuti)
-   Červená paprika sladká (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľku pokrájame nadrobno a restujeme na masti. Pliecko pokrájame na kocky a pridáme k testovanej cibuľke, pridané soľ, korenie, mletú papriku a rascu. Restujeme spolu s cibuľkou, prikryjeme a pomaly dusíme. Mäsko si pustí vlastnú šťavu, tak ho dusíme, kým šťava nevyvrie, potom môžme ešte podliat vodou a dusíme do mäkka.
-
Krok 2.
Potom prisypeme hrášok a necháme prejsť varom. Ak chceme omáčku zahustit, môžme 1 PL hladkej múky rozmiesat v troške vody a priliat do omáčky a povaríme.
-
Krok 3.
Podávame s tarhoňou, ktorú si pripravíme nasledovne.... V hrnci si zohrejeme olej, tarhoňu na ňom mierne opečieme, osolíme a zalejeme vodou,v pomerne 1 pohár tarhone, 2 poháre vody. Takto zaliatu tarhoňu dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Pečieme pokým tarhoňa vodu takmer nasaje. Ale nie celkom. Potom pridáme plátok masla, jemne premiešame a zakryjeme ešte na desať minút pokrievkou. Už nevaríme, nepečieme