Grilovaná krkovička a opekané zemiaky
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.07.19
4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Maya BA
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčová krkovička
- 5 strúčik Cesnak (alebo sušený cesnak 2 čl)
-   Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 2 ČL Korenie 4 farieb
-   Grilovacie korenie (podľa chuti)
-   Rasca mletá (podľa chuti)
- 1 ČL Čili korenie mleté (ak chcete)
- 2-3 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Marináda: cca 5 strúčikov cesnaku (ja som dala sušeny cesnak 2 čl) soľ, 1čl mletá paprika, 2 čl korenia štyroch farieb, 1 PL horčice, grilovacie korenie, 1čl mletej rasce kto má rád pikantné 1čl chilli a 2-3dl oleja. Všetko spolu zmiešame
-
Krok 2.
Krkovičku nakrájame na plátky, naklepeme a necháme najlepšie cez noc v chladničke v marináde. Aspoň 1 hod. pred grilovaním mäso vyberieme z chladničky a na rozohriatom oleji grilujeme z oboch strán pekne do červena.