Prajeme dobrú chuť :)

Najlepšie kura na smotane a domáce halušky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Irena
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 12.07.19

4.86 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Irena

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme mletú a celú rascu, premiešame a pridáme porcie umytého, očisteného kuriatka. Opečieme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo, pridáme menčestrovú omáčku, poprášime červenou mletou paprikou, rýchlo premiešame a zalejeme horúcou vodou aby bolo mäsko zakryté.

  2. Krok 2.

    Pridáme slepačí bujón, soľ, čerstvo nemleté čierne korenie, vegetu a varíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je kuriatko hotové, vyberieme na tanier a omáčku zahustíme šľahačkou a hladkou múkou. Podľa potreby dochutíme.

  3. Krok 3.

    Kuriatko vrátime späť do omáčky a na záver pridáme lyžicu masla.

  4. Krok 4.

    Domáce halušky: V miske si zmiešame všetky suroviny na hladké jednotné cesto a halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode cca 10 minút.



Srdcia na smotane, kysnutý knedlík
Rizoto s kuracím mäsom
Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou