Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Najlepšie kura na smotane a domáce halušky

.

Kuchár/ka: Irena
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 12.07.19

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Irena

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme mletú a celú rascu, premiešame a pridáme porcie umytého, očisteného kuriatka. Opečieme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo, pridáme menčestrovú omáčku, poprášime červenou mletou paprikou, rýchlo premiešame a zalejeme horúcou vodou aby bolo mäsko zakryté.

  2. Krok 2.

    Pridáme slepačí bujón, soľ, čerstvo nemleté čierne korenie, vegetu a varíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je kuriatko hotové, vyberieme na tanier a omáčku zahustíme šľahačkou a hladkou múkou. Podľa potreby dochutíme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Jablková bomba
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Frankfurtská polievka