Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
.
Kuchár/ka: Irena
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 12.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kurča
- 1 KS Cibuľa (menšia)
- 1-2 PL Červená paprika sladká
- 1 ČL Rasca
- 3 PL Worcestrová omáčka
- 1 balenie Smotana na šľahanie
- 2 PL Múka hladká
- 1 PL Maslo
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Vegeta (podľa chuti)
- 1 PL Bravčová masť
- 150 g Múka hladká
- 150 g Múka polohrubá
- 200 ml Pitná voda
- 2 KS Vajce
- 1 štipka Sóda bikarbóna
-   Soľ
Domáce halušky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme mletú a celú rascu, premiešame a pridáme porcie umytého, očisteného kuriatka. Opečieme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo, pridáme menčestrovú omáčku, poprášime červenou mletou paprikou, rýchlo premiešame a zalejeme horúcou vodou aby bolo mäsko zakryté.
-
Krok 2.
Pridáme slepačí bujón, soľ, čerstvo nemleté čierne korenie, vegetu a varíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je kuriatko hotové, vyberieme na tanier a omáčku zahustíme šľahačkou a hladkou múkou. Podľa potreby dochutíme.