Opekané zemiaky so strateným vajcom a slaninou
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 10.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Zemiaky (drobné)
- 2-3 KS Vajce
- 150 g Slanina (fajnovej prerastenej)
- 2 KS Cibuľa
- 2 PL Bravčová masť
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Opekané zemiačky so "strateným vajcom" a so slaninkou Zemiačky uvaríme v šupke do mäkka. Zatiaľ si slaninku pokrájame na kocky a cibuľu na menšie mesiačiky. Keď sú zemiačky uvarené, ošúpeme ich.
-
Krok 2.
Na panvicu dáme rozohriat masť /alebo olej/ a pridáme ošúpané zemiačky v celku, osolíme a okoreníme, k tomu pridáme nakrájanú slaninku a cibuľu a opekáme do zlatista.
-
Krok 3.
Popri tom dáme vrieť vodu do hlbšieho hrnca, približne 2 litre. Pridáme Trosku soli a 1Pl octu. Keď voda začne vrieť, stíšime plameň, tak aby voda vrela pomenej. Vajce rozklepneme do šálky. Vriacu vodu rozvírime pomocou lyžice a vtedy do vody vyklopíme vajíčko zo šálky... Varime asi 4 minúty. Vajíčko vyberieme sitkom.
-
Krok 4.
Servírujeme spolu s opekanými zemiakmi a slaninkou