Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Hovädzia roštenka (na rezance)
- 2 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno)
- 1 Konzerva Paradajkový pretlak (menšia)
- 1 PL Cukor kryštálový
- 2 KS Bobkový list
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 6 KS Uhorky nakládané (na kocky)
- 50 g Maslo
- 2 PL Múka hladká (vrchovaté)
-   Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso v miske okoreníme, pridáme 1 lyžicu oleja, dôkladne premiešame a necháme 2 hodinky v chlade odležať. Potom sprudka orestujeme na oleji, vyberieme z panvice a do výpeku vsypeme cibuľu a restujeme do svetlohneda. Prisypeme cukor, necháme ho roztopiť, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme mäso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokrievkou domäkka.
-
Krok 2.
V miske si rozmiešame zmäknuté maslo s hladkou múkou a touto vzniknutú hmotou omáčku zahustíme. pridáme sterilizované uhorky a všetko necháme ďalších 10 minút prevariť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne podľa chuti aj kvapkou sójovej omáčky.
-
Krok 3.
Ja pridala ešte štipku mletého čili. Podávame s obľúbenou ryžou, u nás je to jednoznačne jasmínová ryža