Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Kuracie prsia
- 500 g Tarhoňa
- 1 KS Vajce (na tvrdo)
- 1 KS Párky (prekrojeny po dĺžke a rozdelený na polovice)
- 2 KS Kyslá uhorka
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1-2 ČL Múka hladká
- 2 PL Olej
- 1 PL Maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Prsia prerežeme po dĺžke na polovice. Vzniknú nám 4 rezne. Každý zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme. Na každý rezeň uložíme štvrtku vajca, jeden kúsok párku a polovičku uhorky a pásik kápie. Rezeň pevne zvinieme, previažeme niťou, alebo spojíme špáradlom.
-
Krok 2.
Takto pripravené roládky z prudka opečieme na oleji z každej strany, do zlatista. Podlejeme asi 2 dcl vody a dusíme, asi 20 minút. Potom roládky vyberieme, omáčku zahustíme múkou podľa potreby. Nakoniec pridáme maslo a omáčku premiešame.
-
Krok 3.
Tarhoňu v inom hrnci rýchlo opražíme na troške oleja, zalejeme vodou... Jeden pohár tarhone, dva poháre vody a odkryté dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Asi na 30 minút. Tarhoňu vyberieme z rúry a jemne premiešame. Mala by sa pekne rozpadávať.