Prajeme dobrú chuť :)

Skvelý hovädzí stroganov s ryžou

Klasický ale vynikajúci hovädzí stroganov podávaný s ryžou je správna voľba nie len pre klasický obed.. Hovädzie Stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Ruská
Recept pridaný: 25.06.19

4.1 / 5 (30 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Štefan Halàsz

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance, tým urobíme z mäska stroganov. V miske zmiešame worčestrovú a sójovú omáčku, vegetu, horčicu, kečup, mleté čierne korenie a soľ. Do hotovej marinády vložíme mäso a dôkladne premiešame. Je skvelé ho nechať v marináde celú noc

  2. Krok 2.

    Mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho vyberieme a odložíme na bok. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Prilejeme trochu vývaru a zmes privedieme k varu.

  3. Krok 3.

    Mäso vložíme naspäť a varíme ho domäkka. Ku koncu pridáme dijónsku horčicu a kyslú smotanu so smotanou na varenie. Stroganov dochutíme soľou, korením a nasekanou vňaťou.

  4. Krok 4.

    Ako prílohu som zvolil ryžu s hráškom. Výsledná chuť bola naozaj skvelá. Prajem dobrú chuť



Čokoládový múčnik s kokosovými guličkami
Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
Kung Pao s ryžou