Skvelý hovädzí stroganov s ryžou
Klasický ale vynikajúci hovädzí stroganov podávaný s ryžou je správna voľba nie len pre klasický obed.. Hovädzie Stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš..
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Ruská
Recept pridaný: 25.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzia sviečkovica (falošná)
- 2 KS Cibuľa
- 2 PL Worcestrová omáčka
- 2 PL Sójová omáčka
- cca 1 PL Vegeta (podľa chuti)
- 1 PL Kečup jemný
- 150 g Šampiňóny
- 200 ml Kyslá smotana
- 125 ml Smotana na varenie
- 1 PL Dijonská horčica
- 1 PL Múka hladká
- cca 1 dl Kurací vývar
- trochu   Petržlenová vňať
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance, tým urobíme z mäska stroganov. V miske zmiešame worčestrovú a sójovú omáčku, vegetu, horčicu, kečup, mleté čierne korenie a soľ. Do hotovej marinády vložíme mäso a dôkladne premiešame. Je skvelé ho nechať v marináde celú noc
-
Krok 2.
Mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho vyberieme a odložíme na bok. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Prilejeme trochu vývaru a zmes privedieme k varu.
-
Krok 3.
Mäso vložíme naspäť a varíme ho domäkka. Ku koncu pridáme dijónsku horčicu a kyslú smotanu so smotanou na varenie. Stroganov dochutíme soľou, korením a nasekanou vňaťou.
-
Krok 4.
Ako prílohu som zvolil ryžu s hráškom. Výsledná chuť bola naozaj skvelá. Prajem dobrú chuť