Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 25.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové karé (bez kosti)
- 200 g Marhule (sušené)
- 150 g Mandle (mleté)
- 4 PL Olej
-   Soľ (podľa chuti)
- 200 ml Sladká smotana
- 40 g Maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsko umyjeme, osušíme. V strede si ostrým nožom urobíme otvor, po celej dĺžke. Tak, aby sme do otvoru mohli natlačiť sušené marhule, koľko sa nám zmesti Môžme dávať z oboch strán, aby bol urobený súvislý rad marhúľ v mäse.
-
Krok 2.
Takto upravené mäso osolíme, mierne okoreníme a zo všetkých strán orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a uložíme do alobalu, dôkladne ho zabalíme, položíme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme v alobale približne 50 minút na 160 stupňov.
-
Krok 3.
Do výpeku pridáme strúhané mandle a zalejeme smotanou. Chvíľu povaríme, odstavíme a pridáme maslo. Mäso po vybratí z rúry zbavíme alobalu, nakrájame, omáčkou prelejeme na tanieri. Ako prílohu môžme podávať opekané, či varené zemiaky, duševnú zeleninu, či rôzne cestoviny.
-
Krok 4.
Tu som ako prílohu robila zemiakové šúľance s čerstvým špenátom, ak bude treba, dáme recept :)