Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 25.06.19

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäsko umyjeme, osušíme. V strede si ostrým nožom urobíme otvor, po celej dĺžke. Tak, aby sme do otvoru mohli natlačiť sušené marhule, koľko sa nám zmesti Môžme dávať z oboch strán, aby bol urobený súvislý rad marhúľ v mäse.

  2. Krok 2.

    Takto upravené mäso osolíme, mierne okoreníme a zo všetkých strán orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a uložíme do alobalu, dôkladne ho zabalíme, položíme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme v alobale približne 50 minút na 160 stupňov.

  3. Krok 3.

    Do výpeku pridáme strúhané mandle a zalejeme smotanou. Chvíľu povaríme, odstavíme a pridáme maslo. Mäso po vybratí z rúry zbavíme alobalu, nakrájame, omáčkou prelejeme na tanieri. Ako prílohu môžme podávať opekané, či varené zemiaky, duševnú zeleninu, či rôzne cestoviny.

  4. Krok 4.

    Tu som ako prílohu robila zemiakové šúľance s čerstvým špenátom, ak bude treba, dáme recept :)



Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Jahňací chrbát na rozmaríne so špenátom