Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 25.06.19
4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové karé (bez kosti)
- 200 g Marhule (sušené)
- 150 g Mandle (mleté)
- 4 PL Olej
-   Soľ (podľa chuti)
- 200 ml Sladká smotana
- 40 g Maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsko umyjeme, osušíme. V strede si ostrým nožom urobíme otvor, po celej dĺžke. Tak, aby sme do otvoru mohli natlačiť sušené marhule, koľko sa nám zmesti Môžme dávať z oboch strán, aby bol urobený súvislý rad marhúľ v mäse.
-
Krok 2.
Takto upravené mäso osolíme, mierne okoreníme a zo všetkých strán orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a uložíme do alobalu, dôkladne ho zabalíme, položíme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme v alobale približne 50 minút na 160 stupňov.