Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.06.19
3.57 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov
Súťaž o sadu nožov
Potrebujeme:
- 2 KS Bravčové srdce (očistiť, orezať tuk a nakrájať na prúžky)
- 50 g Údená slanina (bez kože, na kocky)
- 100 g Bravčový bôčik (na prúžky, alebo aj anglická slanina)
- 1 KS Cibuľa (veľká, nadrobno)
- 1 kocka Masox (bojón)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Múka hladká (na zahustenie)
-   Pitná voda
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V hrnci necháme roztopiť slaninu, pridáme cibuľu a neskôr aj pokrájané srdiečka, zarestujeme, zalejeme vodou, pozor !!! nesolíme !!! a dusíme domäkka.
-
Krok 2.
Ja varím túto dobrotu v tlakovom hrnci asi 90 minút. Keď je mäso mäkké, pridáme Masox, worchester, korenie a soľ podľa chuti a zahustíme "zápraškou" z vody a trochy hladkej múky.