Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.06.19

4.6 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 5
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta Rezne si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a zprudka opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier.

  2. Krok 2.

    Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a na drobno pokrájané šampiňóny. Orestujeme a zalejeme asi 250 ml vody. Zľahučka dusíme, po pár minútach pridáme aj mäso a dusíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäsko mäkké, opäť ho vyberieme na tanier a omáčku rozmixujeme, mäsko vložíme späť.

  3. Krok 3.

    Ani títo však nie je podmienkou a omáčka môže ostať aj nerozmixovana. Osobitne ba inej panvici orestujeme zvyšné šampióny, pokrájané na plátky, alebo štvrtky....do chrumkavého stavu :) sladkú papriku pridávam nakoniec do omáčky, pred dovarením a tak ich servírujeme k omáčke a mäsu.

  4. Krok 4.

    Halušky si pripravíme z 2-3 vajec, 250 ml vody, soľ, korenie a buď nasekanu petržlenovú vňať, alebo zelenú časť cibuľky, všetko spolu vymiešame a pridávame polohrubú múku, pokým nemáme vláčne cesto. Varíme vo vriacej vode, vyberieme sitkom do misy.



Bravčové na hrášku s ryžou
Kapustnica s domácou klobásou
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom