Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 5-6 plátok Hovädzie zadné (ako na rezne)
- 3 KS Šampiňóny (menšie, nadrobno)
- 6 KS Šampiňóny (väčšie, na plátky)
- 2 KS Jarná cibuľka (nadrobno)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1-2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 1 PL Bravčová masť
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta Rezne si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a zprudka opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier.
-
Krok 2.
Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a na drobno pokrájané šampiňóny. Orestujeme a zalejeme asi 250 ml vody. Zľahučka dusíme, po pár minútach pridáme aj mäso a dusíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäsko mäkké, opäť ho vyberieme na tanier a omáčku rozmixujeme, mäsko vložíme späť.
-
Krok 3.
Ani títo však nie je podmienkou a omáčka môže ostať aj nerozmixovana. Osobitne ba inej panvici orestujeme zvyšné šampióny, pokrájané na plátky, alebo štvrtky....do chrumkavého stavu :) sladkú papriku pridávam nakoniec do omáčky, pred dovarením a tak ich servírujeme k omáčke a mäsu.
-
Krok 4.
Halušky si pripravíme z 2-3 vajec, 250 ml vody, soľ, korenie a buď nasekanu petržlenovú vňať, alebo zelenú časť cibuľky, všetko spolu vymiešame a pridávame polohrubú múku, pokým nemáme vláčne cesto. Varíme vo vriacej vode, vyberieme sitkom do misy.