Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta

.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.06.19

4.67 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 5
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta Rezne si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a zprudka opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier.

  2. Krok 2.

    Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a na drobno pokrájané šampiňóny. Orestujeme a zalejeme asi 250 ml vody. Zľahučka dusíme, po pár minútach pridáme aj mäso a dusíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäsko mäkké, opäť ho vyberieme na tanier a omáčku rozmixujeme, mäsko vložíme späť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie stehná s brokolicovou omáčkou
Maslové zemiaky s plnenou paprikou
Kuracie prsia na olivách a paradajkách