Prajeme dobrú chuť :)

Plnená paprika so zemiakovým pyré

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.06.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 10
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Plnená paprika: Mäso s cibuľou pomelieme, pridáme: Dve lyžičky mletej červenej papriky, lyžičku korenia. Všetko spolu premiešame, ja nechávam v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň pridám tri hrste guľaté ryže, tri vajíčka a znovu dobre premiešam. Potom masovú zmes plním do vydlabanych paprík. Z takéhoto množstva mäsa vyjde aj dvadsať paprík a pár mäsových guličiek, takže množstvo si treba prispôsobiť.

  2. Krok 2.

    Takto pripravené mäsko vkladáme do pomaly vriacej omáčky, najskôr naplnené papriky a po desiatich minútach aj mäsové guľky. Varíme ešte asi ďalších 30 minút. Po odstavení necháme zakryté ešte aspoň 20 minút, aby nám dobre došla ryža.

  3. Krok 3.

    Paradajková omáčka : Cibuľku nakrájame na drobno a restujeme na oleji, pridáme paradajky z konzervy, orestujeme a prilejeme približne toľko vody, koľko chceme omáčky.

  4. Krok 4.

    Necháme povariť asi 20 minút, potom rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme paradajkový pretlak, osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme asi 2 PL cukru. Keď omáčka vrie, vkladáme naplnené papriky,potom mäsové guličky a pridáme aj bazalku. Podávame so zemiakovou kašou, alebo s parenou knedľou, niekedy stačí aj obyčajný chlebík.

  5. Krok 5.

    Podávame so zemiakovým pyré podľa chuti. Dobrú chuť



Pomarančové rezy
Uhorkový šalát
Šalát s kuracím mäsom