Plnená paprika so zemiakovým pyré
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové pliecko (mleté ak nemáte mlynček)
- 1 KS Cibuľa (väčšia)
- 2 PL Červená paprika sladká
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 3 balíček Ryža guľatá (cca 250 g)
- 20 KS Paprika zelená (cca)
- 3 Konzerva Paradajka
- 1 balenie Paradajkový pretlak (hustý)
- 1 KS Cibuľa (alebo 1/2 pór)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Cukor kryštálový (podľa chuti)
-   Pitná voda
- 1 dl Olej olivový
- 2   Bazalka (vetvičky)
Paradajková omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Plnená paprika: Mäso s cibuľou pomelieme, pridáme: Dve lyžičky mletej červenej papriky, lyžičku korenia. Všetko spolu premiešame, ja nechávam v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň pridám tri hrste guľaté ryže, tri vajíčka a znovu dobre premiešam. Potom masovú zmes plním do vydlabanych paprík. Z takéhoto množstva mäsa vyjde aj dvadsať paprík a pár mäsových guličiek, takže množstvo si treba prispôsobiť.
-
Krok 2.
Takto pripravené mäsko vkladáme do pomaly vriacej omáčky, najskôr naplnené papriky a po desiatich minútach aj mäsové guľky. Varíme ešte asi ďalších 30 minút. Po odstavení necháme zakryté ešte aspoň 20 minút, aby nám dobre došla ryža.