Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Plnená paprika so zemiakovým pyré

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.06.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 10
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Plnená paprika: Mäso s cibuľou pomelieme, pridáme: Dve lyžičky mletej červenej papriky, lyžičku korenia. Všetko spolu premiešame, ja nechávam v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň pridám tri hrste guľaté ryže, tri vajíčka a znovu dobre premiešam. Potom masovú zmes plním do vydlabanych paprík. Z takéhoto množstva mäsa vyjde aj dvadsať paprík a pár mäsových guličiek, takže množstvo si treba prispôsobiť.

  2. Krok 2.

    Takto pripravené mäsko vkladáme do pomaly vriacej omáčky, najskôr naplnené papriky a po desiatich minútach aj mäsové guľky. Varíme ešte asi ďalších 30 minút. Po odstavení necháme zakryté ešte aspoň 20 minút, aby nám dobre došla ryža.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Nepečená roláda
Krémové hubové (dubákové) rizoto
Nepečený Bingo Koláč