Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.19
3.71 / 5 (14 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
-   Olej
- 1/2 hrnček Strúhanka
- 1 KS Vajce
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 50 g Maslo
- 40 g Múka hladká
- 600 ml Hovädzí vývar (dala som vodu a 1/2 kocky masoxu)
- 4/5 kelímok Sladká smotana (jeden necelý)
- 2 PL Horčica plnotučná
- 2 ČL Worcestrová omáčka
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Petržlenová vňať (podľa chuti)
Omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Guličky: Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.
-
Krok 2.
Omáčka: Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umiešať svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať.