Kuracie kúsky vyprážané v rúre
Kuracie kúsky vyprážané v rúre. Kto by nemal rád vyprážané mäsko? Ale v poslednej dobe mi bolo z neho ťažšie, tak som vyskúšala "zdravšiu" variantu.....
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 750 g Kuracie mäso (podľa chuti, krídla, stehienka, prsia)
- 3 KS Vajce
-   Múka hladká
-   Strúhanka
-   Olej
-   Mlieko
-   Petržlenová vňať
- 1 Kg Zemiaky (nové)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kúsky mäsa opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v klasickom trojobale. Obalené kúsky poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie. Mäso by sa nemalo veľmi prekrývať, pokvapkáme niekoľkými lyžicami oleja a dáme piecť do rúry. 20 minút na 180 stupňov. Po dvadsiatich minútach vyberieme, mäsko obrátime na druhú stranu a pečieme ďalších 20 minút.
-
Krok 2.
Mäsko je pekne prepečené a nie je tak napité olejom, ako pri klasickom vyprážaní.... Podávame s novými zemiakmi, varenými s posekanou petržlenovou vňaťou...