Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.06.19
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčová panenka (alebo orech)
- 150 g Špargľa
- 1 Kg Zemiaky (nové)
- 1 PL Múka hladká
-   Soľ (podľa chuti)
-   Olej
-   Petržlenová vňať
-   Rasca
- 1 plátok Maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso pokrájame na hrubšie rezne.... Asi tak 2-3 cm.... Osolíme, okoreníme, trošku rasce, sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Nechávame v teple.
-
Krok 2.
Špargľu očistíme a nakrájame na rovnomerne kúsky. Vložíme do vriacej vody, osolíme a mierne povaríme. Asi po ôsmich minútach poprášime múkou, dobre premiešame, urobí sa nám jemná omáčka.