Bravčové karé na prírodno so zeleninou a tarhoňou
.
Kuchár/ka: Iveta Bergendiová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové karé
- 3 KS Mrkva (väčšie)
- 1 KS Paštrnák (väčší)
- 3 KS Cibuľa
- 3 dl Kapia červená (pohár, zaváraná)
- 2 PL Vegeta
- 1 ČL Rasca mletá
-   Olej
- 1 PL Múka hladká (na zahustenie)
- 2 balenie Tarhoňa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové karé s tarhoňou. Mäso nakrájame na 10- 12 kusov a vyklepeme. Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji alebo masti speníme. Pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu,mletú rascu a premiešame. Pridáme mäso, zalejeme vodou,tak aby mäso bolo zaliate vodou. Počas varenia pridáme vegetu.
-
Krok 2.
Tesne pred dovarením pridáme mleté korenie, kápiu(bez šťavy), a necháme spolu prevrieť. Takto získa jedlo zaujímavú sladkokyslú chuť. Môžeme zahustiť múkou,( ale nemusíme). Poprípade môžeme ešte dochutiť korením alebo soľou. Každý ako má rád.
-
Krok 3.
Tarhoňa: 2 sáčky tarhone, soľ, olej alebo masť. Tarhoňu varím tak ako ryžu len ju trocha opražíme do hneda, pridám 1 zarovnanú polievkovú lyžicu soli, zalejem vrelou vodou a 15 - 20 minút varím.