Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové karé na prírodno so zeleninou a tarhoňou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Iveta Bergendiová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.06.19

3.77 / 5 (13 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Iveta Bergendiová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bravčové karé s tarhoňou. Mäso nakrájame na 10- 12 kusov a vyklepeme. Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji alebo masti speníme. Pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu,mletú rascu a premiešame. Pridáme mäso, zalejeme vodou,tak aby mäso bolo zaliate vodou. Počas varenia pridáme vegetu.

  2. Krok 2.

    Tesne pred dovarením pridáme mleté korenie, kápiu(bez šťavy), a necháme spolu prevrieť. Takto získa jedlo zaujímavú sladkokyslú chuť. Môžeme zahustiť múkou,( ale nemusíme). Poprípade môžeme ešte dochutiť korením alebo soľou. Každý ako má rád.

  3. Krok 3.

    Tarhoňa: 2 sáčky tarhone, soľ, olej alebo masť. Tarhoňu varím tak ako ryžu len ju trocha opražíme do hneda, pridám 1 zarovnanú polievkovú lyžicu soli, zalejem vrelou vodou a 15 - 20 minút varím.



Grilovaná Bravčová Panenka, pečený zemiačik, hráškovo-limetkovo-mätový krém, baklažán plnený cviklou a mrkvou a parmazánovo-bylinkový chips
Štipľavé krídelká s bagetou
Krémová tekvicová polievka hokkaido