Najlepší domáci zemiakový prívarok s fašírkou
.
Kuchár/ka: Zdenka Kuruova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky
- 1 KS Cibuľa
- 2-3 strúčik Cesnak
-   Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté
- 2 PL Múka hladká
-   Ocot (podľa chuti)
-   Cukor kryštálový (podľa chuti)
- 500 g Bravčové mleté mäso
- 1 KS Cibuľa
- 3-4 strúčik Cesnak
- 2 KS Vajce
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Červená paprika sladká (podľa chuti)
-   Strúhanka
-   Olej (na vyprážanie)
Fašírky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Postup: Očistíme si zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť. Do neho následne pridáme soľ, korenie,nove korenie ,bobkový list ,celu cibuľu a na jemno nakrájaný cesnak. Všetko varime do zmäknutia zhruba 15.-20 minút. Odstavíme zo sporáku a vyberieme cibuľu a uvarené zemiaky zhruba polovicu rozmixujeme tyčovým mixérom. Vrátime hrniec na sporák zalejeme smotanou necháme zovrieť a dohustíme mukou rozrobenou v pohári. Počkáme kým to znova zovrie a odstavíme následne dochutíme cukrom a octom podla chuti...
-
Krok 2.
Fašírky: Budeme potrebovať ešte na trojobal: múka ,vajíčko a strúhanka Mäso si dáme do misky následne pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak . Všetky koreniny ( soľ, korenie, papriku) dáme do toho vajíčka a všetko premiešame pokiaľ sa zmes zdá byt malo tuha pridáme strúhanku a znova premiešame. Môžeme nechať aj postať v chladničke par hodín ..Následne si urobíme z masa placky a budeme ich obalovať v 3.obale muka, vajíčko a strúhanka. Nakoniec ich vypražíme na oleji a podávame zo zemiakovým prívarkom. Dobru chuť