Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Najlepší domáci zemiakový prívarok s fašírkou

.

Kuchár/ka: Zdenka Kuruova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.06.19

4.5 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Postup: Očistíme si zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť. Do neho následne pridáme soľ, korenie,nove korenie ,bobkový list ,celu cibuľu a na jemno nakrájaný cesnak. Všetko varime do zmäknutia zhruba 15.-20 minút. Odstavíme zo sporáku a vyberieme cibuľu a uvarené zemiaky zhruba polovicu rozmixujeme tyčovým mixérom. Vrátime hrniec na sporák zalejeme smotanou necháme zovrieť a dohustíme mukou rozrobenou v pohári. Počkáme kým to znova zovrie a odstavíme následne dochutíme cukrom a octom podla chuti...

  2. Krok 2.

    Fašírky: Budeme potrebovať ešte na trojobal: múka ,vajíčko a strúhanka Mäso si dáme do misky následne pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak . Všetky koreniny ( soľ, korenie, papriku) dáme do toho vajíčka a všetko premiešame pokiaľ sa zmes zdá byt malo tuha pridáme strúhanku a znova premiešame. Môžeme nechať aj postať v chladničke par hodín ..Následne si urobíme z masa placky a budeme ich obalovať v 3.obale muka, vajíčko a strúhanka. Nakoniec ich vypražíme na oleji a podávame zo zemiakovým prívarkom. Dobru chuť

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zapečený baklažán s kuskusom
Oškvarková nátierka
Mega syrové žemle